Shoppen bij

Stadsbrouwerij vos

Flesje Foxin Rouge

3.15

Flesje Foxin Rouge

3.15

Fruitbier met kers en framboos
(5,2%)
33cl

3.15

Productomschrijving

Na aanhoudend vragen vanuit onze achterban naar een fruitbier van Stadsbrouwerij Vos, zijn we uiteindelijk overstag gegaan. Wij zijn de uitdaging aangegaan om een bier met fruit te gaan samenstellen met de juiste ingrediënten die past bij onze visie. Voor ons een nieuwe tak van bier die we nu uitgeprobeerd en gebrouwd hebben. En zie hier: De 1e editie van ons fruitbier, met een limited edition.

Het is een tarwe bier geworden van 5,2% alcohol waar we een flinke doses framboos en zoete kers tijdens de vergisting en lagering hebben toegevoegd. Het bier moest een zoetje krijgen met een fruitige aroma’s. De praktijk blijkt deze meer frisse tonen heeft dan zoete tonen. De tarwe komt mooi in balans met het fruit en geeft het bier een fris zuurtje, deze is erg aangenaam voor de warme zonnige dagen.

Voor de liefhebbers van een fruitbier die niet zoveel van zoet houden is dit een uitstekende keus. En voor de liefhebber van een zoet fruitbier kan je altijd een ”schuss” toevoegen in de vorm van een framboos of kers limonade om de zoetigheid op te krikken, hiermee komen de fruitige aroma’s helemaal los. Proef en ervaar het zelf. Proost!

Extra informatie

Alcohol

5.2 %

Inhoud

33cl

Drink temperatuur

6/7ºC

EBU

11

EBC

14

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0